Als God in Frankrijk

Wie wil er niet leven als God in Frankrijk? De aloude Francofiel is nauwelijks uitgestorven of nieuwe generaties Frankrijkfans dienen zich aan. Toch bestaat ook het klassieke plattelandsleven nog: de jeux de boules spelende mannen met hun Gauloises en glas Pastis onder de platanen op een dorpsplein. Zelfs het Franse chanson is nieuw leven ingeblazen door Carla Bruni, de vrouw van oud-president Sarkozy, een mooi voorbeeld van oude tradities die voortgezet worden door de nieuwe generatie. Men klaagt soms over de oprukkende Amerikanisering maar de Franse cultuur en academische tradities bepalen nog steeds de wereld; de keuken is nog steeds de standaard, de kunst van het reizen is een Franse uitvinding gesymboliseerd door Michelin, picknick komt van 'Pique nique' en dat werd al in de 17e eeuw gedaan toen ook het strandleven werd ontdekt. De Fransen zijn buitengewoon kritisch als het gaat om levenskwaliteit, gezondheid en welbehagen. Opvallend zijn de grote reclameborden in de Parijse metro die verwijzen naar het schitterende buitenleven.

Accommodaties in Frankrijk

Van het Franse leven is het goed proeven vanuit een prettige thuisbasis. De Franse vakantiehuizen zijn vrijwel allemaal zodanig aangepast aan de eisen van deze tijd dat comfortabel en ongestoord genieten van de rust gemakkelijk te realiseren is in alle seizoenen van het jaar. Veel mensen hebben het genoegen ontdekt van een autovakantie voor korte of lange tijd. Alle denkbare varianten zijn in alle soorten en maten voorhanden voor solisten, gezinnen of groepen: van moderne vakantiewoningen tot schitterend verbouwde boerderijen of een fraai gerenoveerd deel van een kasteel of landhuis. Of men kiest voor ver afgelegen van de bewoonde wereld of nabij de gezellige drukte een dorp of stad: de bestemmingen zijn vanuit Nederland bovendien per auto gemakkelijk in 1 dag te bereiken


Handig zoeken naar uw ideale autovakantie in Frankrijk

Bent u op zoek naar een vakantiehuis of vakantiehuisje, appartement, villa of boerderij voor uw volgende vakantie in Frankrijk? Dan kunt u hier, bij Villagrande uitgebreid zoeken en eenvoudig reserveren.  Zoekt u liever geografisch? Kan ook, Villagrande biedt de mogelijkheid op een landkaart in te zoomen, waarop de vakantiehuizen, die beantwoorden aan uw zoekcriteria automatisch in zicht komen.
×
Copyright © 2017 Villagrande.