Vakantiehuis aan de Atlantische kust

Wanneer u een vakantiehuis aan de Atlantische Kust boekt bevindt u zich in een regio met talrijke en gevarieerde stranden. In de regio Aquitaine ligt het meest uitgestrekte zandstrand van Europa, le Côte d’Argent, oftewel “zilverkust”. Van de Baskische kust, via het Bassin d’Arcachon en les Landes zijn er honderden kilometers witte zandstranden, de een nog mooier dan de ander. De ideale vakantiebestemming voor liefhebbers van watersporten en bij uitstek een waar surfparadijs, de enorme golven aan de kust van les Landes trekken surfers uit de hele wereld, maar uiteraard is het hier ook zeer aangenaam vertoeven voor liefhebbers van pure ontspanning door zee en zon.  

Achter de kustlijn liggen prachtige zoetwatermeren, ideaal voor gezinnen die op vakantie gaan met kleine kinderen aangezien het water hier zeer geleidelijk afloopt en een waar paradijs voor de natuurliefhebber.  Enkele van deze meren zijn een binnenzee, zoals het meer van Hourtin, dat maar liefst 6000 hectare groot is. Op deze meren en hun oevers kunnen in alle seizoenen diverse activiteiten worden beoefend, zoals waterfietsen, zeilen,  waterskieën tot een avontuurlijke klim in de boomtoppen op de oevers.

Wanneer u tijdens de vakantie van de Franse cultuur wilt genieten dan zit u aan de Atlantische Kust helemaal op uw plaats. Over de hele kust vindt u interessante bad- en havenplaatsen met als belangrijkste mondaine badplaats Biarritz met zijn geneeskrachtige bronnen, sinds de 18e eeuw geroemd en bezocht door de internationale adel.

Als u dan toch op vakantie bent in deze regio, vergeet dan niet om de fameuze Dune du Pyla te beklimmen, de hoogste duin van Europa, vanwaar u uitzicht heeft over het hele stroomgebied, met inbegrip van Cap-Ferret.

Niet alleen zijn er de mooie stranden, ook is er een zeer mooi achterland. In de regio bevinden zich meerdere natuurreservaten met opmerkelijke  en gevarieerde fauna en flora. Het grote aantal natuurparken is overigens een belangrijke trekpleister van deze kuststrook met vele gezichten.

In het binnenland is een uitstapje naar Bordeaux,  het centrum van het beroemdste wijnbouwgebied ter wereld een absolute aanrader. Deze helemaal fris opgeknapte stad straalt een ongekende allure uit, tevens is er het schitterende “mirroir d’eau”, waterpret op de kade van de Gironde en de enorme antiekmarkt op zondagochtend.  Een bijzonder pittoresk  wijnstadje is St.Emilion, absoluut een bezoekje waard!

Een zomervakantie aan de Atlantische kust: zon, zee, gastronomie en internationaal geroemde wijnen, c’est l’art de vivre!

Villagrande heeft een ruim aanbod van vakantiehuizen en vakantievilla's aan de Atlantische kust.

Villagrande heeft enkele mooie vrijstaande vakantiehuizen beschikbaar in dit waterrrijke gebied in het Zuid-Westen van Frankrijk waar u heerlijk kunt genieten van alle rust en geneugten die dit prachtige gebied te bieden heeft.

 

×
Copyright © 2017 Villagrande.