Vakantiehuis op Corsica

Wanneer je een vakantiehuis op Corsica boekt, bevind je je op één van de mooiste Europese eilanden. Corsica, het “eiland der schoonheid” is een prachtig eiland vol parelwitte stranden aan een azuurblauwe zee, met ruige bergen en ongefilterde schoonheid. Het ontembare eiland is een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming voor strandliefhebbers, cultuurliefhebbers, wandelaars en duikers. Het is een uniek miniatuur continent met verbazingwekkende geografische diversiteit, perfect voor een vakantie waarin u verschillende activiteiten kunt ondernemen op hetzelfde eiland. Het landschap verandert van glinsterende baaien, mediterrane kuststeden en prachtige stranden naar adembenemende valleien, dichte bossen en mysterieuze dorpjes.

Hoewel Corsica officieel een deel van Frankrijk is, heeft het eiland een zeer eigen karakter wat een groot deel van zijn aantrekkingskracht vormt. U treft in Corsica veel Italiaanse invloeden aan, steden als Pisa en Genua hebben in vroeger jaren een grote stempel op Corsica gedrukt, wat nog steeds is te zien in het rijke en zeer bezienswaardige erfgoed. U vindt ook prachtige vakantiehuizen op het eiland die niet zouden misstaan in het Toscaanse landschap. Echter, er is nog een vorm van kunst die opvallend is in Corsica, de muziek, met nadruk op de zangkunst. Gaat u vooral tijdens uw vakantie eens naar een van de vele lokale muziekfestivals waar wordt gezongen. Het festival van Calvi is een van de allerbekendste.

Er zijn vele dorpen en steden die het bezichtigen waard zijn, onder andere het sprookjesachtige Piana, hoog op een kliffenkust met uitzicht op de Golfe Porto. Bonifacio, een stad boordevol monumenten, kerken en eeuwen geschiedenis. Sartène, een sfeervolle plaats die bekend staat als de meest Corsicaanse stad, of Porto Vecchio een stad die zich heeft ontwikkeld dankzij de exploitatie van de zoutmoerassen in de buurt, een stad met een schitterende kust met fijne zandstranden en zinderende muziek. Hier vindt u ook het grootste aanbod aan vakantiehuizen. 

Voor de natuurliefhebber is het eiland een waar paradijs, het noordoosten van het eiland is een nationaal park met veel zeldzame plantensoorten en ruig, kruidachtig struikgewas, botanisch zeer interessant en ook voor vogelspotters een droom. Via duikcursussen kunt u de flora en fauna van de Middellandse Zee ontdekken.

Er zijn vele prachtige stranden aan de 1.000 kilometer lange kustlijn, waarvan wij er hier slechts enkele zullen noemen, maar welke eenvoudig zijn te bereiken vanuit uw vakantiehuis. Het zandstrand van Aléria is het meest kindvriendelijke strand. Even ten zuiden van Porto-Vecchio ligt een van de mooiste en adembenemende locaties van Corsica, het fotogenieke strand van Palombaggia. Santa Giulfa is bij uitstek een strand voor de sportievelingen onder u, in deze stille zandbaai omringd door duinen en naaldbomen kan men surfen, kanoën en bv zeilen. Het strand van Calvi is ondiep met kristalhelder water en een rustige haven, een heerlijke plek om te zwemmen en te genieten van de levendige omgeving. En dan is er Tonnara, the place to be voor de kitesurfer.

Al met al een fantastische vakantiebestemming, waar u ook op gastronomisch gebied niets te kort komt met de vele verse zeevruchten en heerlijke wijnen. Corsica is bereikbaar met een veerboot zowel vanaf de Franse als de Italiaanse kust, of met het vliegtuig, waarna u een auto of scooter kunt huren om het eiland te verkennen.

Villagrande heeft een mooi aanbod vakantiehuizen en vakantievilla's met zwembad op Corsica.

Villagrande heeft een aantrekkelijk aanbod vakantiehuizen en villa’s met zwembad op Corsica, voor een comfortabel verblijf op een bijzondere plek voor een bijzondere vakantie!

×
Copyright © 2017 Villagrande.