Vakantiehuis in de Dordogne

Wanneer u een vakantiehuis in de Dordogne boekt bevindt u zich in één van de meest fascinerende gebieden van Frankrijk, met vele plekjes die eigenlijk te mooi zijn om te delen. Van oudsher was het een graafschap, bekend als de Périgord, dat na de Franse revolutie conform de regel werd omgedoopt in de naam van de voornaamste rivier die door de streek loopt, de Dordogne. De Périgord wordt al sinds de prehistorie bewoond door mensen, dit is terug te vinden in de vele prehistorische bezienswaardigheden, zeker een aanrader om tijdens een vakantie te bezoeken.

De Périgord Noir met als centrum het schilderachtige Sarlat, is het toeristisch hoogtepunt. Maar er is meer! In de Périgord Pourpre vindt u de fascinerende wijnstreek rond Bergerac, met bv Chateau Monbazillac, de parel van de purperen Périgord, ideaal om van te genieten in de tuin van één van onze vele vakantiehuizen. En laten we vooral het noorden van de Dordogne niet vergeten met fascinerende stadjes als Brantôme, het Venetië van de Périgord of Aubeterre sur Dronne. Een gastronomische tip, laat u zeker verleiden tot het nuttigen van gerechten met de toevoeging “à la Périgourdine”. De Dordogne heeft u niet alleen de mooie natuur te bieden maar ook culinair gezien kunt u tijdens een vakantie in de Dordogne uw hart ophalen.

Het klimaat in de Dordogne is zacht, de zomers zijn heerlijk warm, over het algemeen een graad of zes warmer ten opzichte van Nederland . Het is dan ook met recht dat veel mensen een vakantiehuis huren in de Dordogne of omliggende gebieden. 

Vakantiehuizen, villa's met zwembad en gîtes in de Dordogne boekt u bij Villagrande 

Villagrande streeft naar een diversiteit in het aanbod van een voor u geschikt vakantiehuis in de Dordogne en omliggende gebieden, van knusse gite tot een kasteel in Frankrijk. De Dordogne is vanuit Nederland in één dag te bereiken.

De ligging van onze vakantiehuizen in deze regio is over het algemeen zeer landelijk. U kunt vanuit uw vakantiehuis uitstapjes maken naar de toeristische plaatsjes, terwijl u geniet van de rust, natuur en de cultuurrijke omgeving. Zeker in de minder bekende omiggende gebieden van de Dordogne, zoals de Lot, of de Sud-Charente waar u nog kunt genieten van de stilte en de bevolking uitermate vriendelijk en behulpzaam is.

 

×
Copyright © 2017 Villagrande.