Vakantiehuis in Languedoc Roussillon

Languedoc Roussillon is een vakantiebestemming bij uitstek voor een heerlijke zonvakantie waarbij ook de cultuur om de hoek ligt. Naast het genieten in uw vakantiehuis kunt u ook voldoende leuke uitstapjes maken of sportieve activiteiten ondernemen. 

De Languedoc - Roussillon is een zeer veelzijdig gebied met een rijke geschiedenis. De prachtige landschappen variëren van de Pyreneeën tot de Méditerranée met zijn brede zandstranden. De kuststreek is bezaaid met zoutwater-binnenmeren, de étangs. Zoutwinning, een rijke fauna en flora en grote oesterkwekerijen maken deze meren tot een geliefd doel van uitstapjes tijdens uw vakantie. 

Het is tevens de streek van de Côteaux de Languedoc en de overheerlijke Corbières wijnen, volop te koop tegen sympathieke prijzen. En wat is er beter dan aan het zwembad van uw vakantiehuis te genieten van een heerlijke lokale Franse wijn. Ook zijn er verschillende wijnroutes die u voeren door karaktervolle landschappen met prachtige valleien vol wijnvelden, olijfbomen en geurende kruiden. Voor een unieke ervaring is er mogelijkheid tot het huren van een 2-CV of Mehari voor een droomrit door dit schitterende gebied.

Meer naar het noorden, in de departementen Gard en Lozère, liggen de Cevennes. De Cevennes is één van de 6 nationale parken van Frankrijk, met een ongerepte natuur en een zeldzame flora en fauna. In de Gard is ook de Pont du Gard zeer de moeite waard om te bezichtigen. Het is een indrukwekkend aquaduct dat rond 50 na Christus werd gebouwd om de stad Nîmes van water te voorzien. 

De Languedoc is het land van de katharen, vol bouwkundig erfgoed dat niet onderdoet voor de natuurlijke schoonheid van de streek. De belangrijke steden van Languedoc-Roussillon zijn hoofdstad Montpellier, Béziers, de Romeinde stad Nîmes met arena en museum over stierenvechten, Perpignan, een stad waar de Catalaanse cultuur nog sterk aanwezig is, en de middeleeuwse stad Carcassonne. Deze laatste stad heeft de best bewaarde en volledig gerestaureerde citadel van Europa, “La Cité de Carcassonne”, absoluut een bezoekje waard tijdens uw vakantie, hier waant u zich helemaal terug in de tijd!

De sportievelingen onder u kunnen hier genieten van hun favoriete watersport vanaf de lente tot aan de nazomerse dagen van oktober. U kunt hier bijvoorbeeld windsurfen, kiten, zeilen, duiken,  kanoën, en nog veel meer. Ook is het een prachtig gebied om te wandelen, fietsen of paardrijden.

Villagrande heeft een groot aanbod vakantiehuizen, vakantievilla's en appartementen in de Languedoc-Roussillon.

Maak uw keuze uit een van onze vakantiehuizen in deze fascinerende regio voor een heerlijke vakantie aan de Middellandse zee voor betaalbare prijzen.

De Languedoc Roussillin is goed bereikbaar met de auto (1200 km van Utrecht naar Montpellier), TGV (Narbonne) en vliegtuig naar Montpellier, Perpignan, Béziers en Nîmes. Ryanair vliegt ook op Carcassonne en Perpignan.

Er heerst hier een mediterraan klimaat met een gemiddelde van 320 dagen zon per jaar! Wel is er regelmatig een sterke wind uit de bergen. 

Kortom een zeer mooie bestemming voor een fantastische vakantie met het authentieke gevoel van de “midi”. 

×
Copyright © 2017 Villagrande.