Vakantiehuis in Normandië

Tijdens een vakantie in Normandië zal je kennis maken met de drie karakteristieken die het Normandië-gevoel samenvatten, namelijk koeien, Camembert en Calvados, een sterke alcoholische drank gemaakt van appelwijn. Normandië is het land waar het groene, aangename franse platteland in de rollende golven van het Kanaal overgaat, het is het land van gekarnde boter en overheerlijke zachte kaas, waar brede velden en droog-stenen boerderijen liggen tot aan de rand van krijt-witte kliffen en de zilte geur van de zee in de lucht hangt die je in de tuin van je vakantiehuis al kunt ruiken.

In Normandië vindt u een mix van oud en nieuw, gekleurde vissersboten naast designer jachten in de gezellige havenstadjes, eigentijdse restaurants en chique boetieks langs vakwerkhuizen en gotische kerken in de steden.

Vergeet u tijdens uw vakantie vooral niet een bezoekje te brengen aan het kleine rotsachtige schiereilandje Mont Saint Michel, niet alleen ligt hier een abdij, die in de avond prachtig verlicht is, ook kunt u de prachtige baai bewonderen via de weg langs de vestingmuur. Het is een van de beste plaatsen in Europa om springvloed te bekijken. Het eiland is met het vasteland verbonden door een twee kilometer lange dam, dus met de auto bereikbaar.

Normandië heeft de vakantieganger nog veel meer te bieden. Pittoreske plaatsen als Honfleur, Caen en Beaumont zijn zeker een bezoekje waard en dan is er uiteraard de fascinerende en veelzijdige kust met veel stranden verscholen in een baai, waar het bij lange na niet onmogelijk is dat u het gehele strand voor uzelf hebt. Sommige vakantiehuizen liggen zelfs direct aan het strand zodat u zo vanuit uw vakantiehuis naar het strand kunt lopen.

Normandië heeft een ruige kustlijn, vanaf hoge rotspartijen kunt u de zee enkele meters lager woest tegen de rotsen zien kletsen, een prachtig gezicht. Verder is er de Côte Fleurie, de naam zegt het al, een bloemrijke kust, met mondaine badplaatsen zoals Deauville, en eenvoudigere en schilderachtige badplaatsen als Honfleur en Trouville. En dan zijn er uiteraard nog de grote invasiestranden in het gebied tussen Caen en Cherbourg, de D-day stranden waar de geallieerden in 1944 zijn geland. In dit gebied zijn diverse herdenkingsmonumenten en musea.

Ontdek tijdens uw vakantie de veelzijdigheid van Normandië, de puurheid van deze regio zal zonder twijfel een diepe indruk achterlaten.

Villagrande biedt vakantiehuizen en appartementen aan zee in Normandië.

Maak uw keuze uit een van onze vakantiehuizen, al dan niet in aan zee in het fascinerende Normandië. Op ongeveer 500 kilometer van Amsterdam bevindt u zich reeds aan de ruige kustlijn van dit prachtige stukje Frankrijk. Wanneer u ’s ochtends vertrekt kunt u ’s middags al in de tuin van uw vakantiehuis genieten van een heerlijke wijn met een stukje Franse kaas.

×
Copyright © 2017 Villagrande.