Vakantiehuis bij Aix en Provence

Een verblijf in een vakantiehuis bij Aix en Provence is een vakantie in de prachtige Provence, waar de lavendelvelden in bloei staan van half juni tot eind augustus. Aix en Provence is een van oorsprong rijke stad, beroemd om zijn elegante fonteinen. De grootste meest bekende fontein bevindt zich op de Cours Mirabeau, de hoofdweg door de stad, evenals een met mos bedekte fontein, die haar water put uit een warmwaterbron. Ook is Aix en Provence bekend om zijn architectuur, met als belangrijk detail de aparte deuren en klokkentorens die gemaakt zijn van smeedijzer, zodat ze bestand zijn tegen de kracht van de Mistral. Een andere mogelijkheid om Aix en Provence te bezichtigen is het huren van een fiets. Dit is een zeer goede manier om ook het gedeelte buiten het centrum te bezichtigen, waar vele interessante gebouwen en plaatsen zijn die u anders niet zou hebben gezien.

Aix en Provence is een levendige stad met veel gezellige terrasjes, restaurantjes, mooie boetiekjes en meerdere dagen per week een markt. De grootste en meest kleurrijke markt is op zaterdag, dit is tevens een bloemenmarkt.

Gastronomie in de Provence is een kleurrijk pallet van geuren en smaken, probeert u eens de Provencaalse versie van een pizza, de pissaladière. Een overheerlijke zoete lekkernij uit Aix en Provence is de “calisson”, een amandelkoekje geparfumeerd met oranjebloesem.

Ook in de winter is een verblijf in een vakantiehuis bij Aix en Provence een mooie manier om nieuwe energie op te doen. De straten, winkels en fonteinen zijn dan rijkelijk versierd voor Kerst en Nieuwjaar en er heerst een gezellige sfeer.

Villagrande biedt vakantiehuizen, villa’s met zwembad en gites bij Aix en Provence

Villagrande heeft een ruim aanbod van mooie vakantiehuizen met zwembad bij Aix en Provence waar u heerlijk kunt genieten van de rust en unieke Provencaalse sfeer.

×
Copyright © 2017 Villagrande.