166

huizen

 

Agriturismo Italië

Wat is een agriturismo? Agriturismo, dat is vakantie bij de boer. Het is letterlijk een samenvoeging van agricultuur en toerisme. Een typisch Italiaans verschijnsel, begonnen in de jaren '80, toen het slecht ging met de boerenstand. Veel plattelandsbewoners trokken naar de steden, het was moeilijk om aan arbeidskrachten te komen en door de schaalvergroting konden de boeren het niet meer bijbenen om te produceren voor steeds lagere prijzen. Het toerisme bood uitkomst. Ode boerderijen werden aangepast aan de wensen en eisen van deze tijd en werden zo een gewilde vakantiebestemming voor toeristen. Door de rust van het platteland komen veel mensen bij van het jachtige moderne leven.

Omdat een gedeelte van het vakantieverblijf nog steeds een werkende boerderij is kunnen toeristen in agriturismo's kennis maken met de tradities van weleer en de plaatselijke producten (kaas, wijn, olijfolie etc.).  Veel agriturismo's beschikken over een eigen restaurant en bieden allerlei extra faciliteiten aan, zoals een zwembad of de verhuur van moutainbikes De meeste agriturismo's staan in Toscane en Umbrië.

Villagrande heeft agriturismo's in heel Italie in het aanbod.

Bent u op zoek naar een agriturismo voor uw volgende vakantie in Italië? Dan bent u bij Villagrande aan het juiste adres. Van kleinschalige agriturismo's met slechts enkele appartementen tot grotere landgoederen met zwembad en tennisbaan.

Klik hier voor ons complete aanbod agriturismo's in Italie.

 

×
Copyright © 2019 Villagrande.