219

huizen

 

Naar Italië met de auto?

Verreweg het merendeel van de Nederlandse vakantiegangers gaat per auto naar Italië. Dit is begrijpelijk, de auto biedt de meeste vrijheid en Italië is een prachtig land om doorheen te reizen. Via welke route je naar Italië moet rijden hangt ten eerste samen met de bestemming, maar bijna voor elke bestemming leidt de route over de Alpen.  Er zijn tunnels, maar zeker in het hoogseizoen is er een grote kans op files. Daarbij kosten sommige tunnels extra tol. U kunt ook kiezen om via een pas te rijden. Dit kost gemiddeld een of twee uur extra reistijd, maar daar staat tegenover dat u kans maakt op schitterende vergezichten.

Extra kosten

Naast de brandstof is in Oostenrijk en Zwitserland verplicht een autovignet verplicht voor het rijden over de snelweg. Die van Zwitserland is een jaar geldig en  kost € 35,-. Het vignet is vooraf te koop bij de ANWB. Het vignet van Oostenrijk is eveneens vooraf te koop voor € 10,- (tien dagen geldig) of € 25,- (twee maanden geldig). In Italië moet op de meeste snelwegen tol betaald worden.

Huur een vakantiehuis in Italië

Bent u voor een autovakantie op zoek naar een vakantiehuis of vakantiehuisje, appartement, villa of agriturismo voor uw volgende vakantie in Italië? Dan kunt u hier, bij Villagrande uitgebreid zoeken en eenvoudig reserveren. Zoekt u liever geografisch? Kan ook, Villagrande biedt de mogelijkheid op een landkaart in te zoomen , waarop de vakantiehuizen, die beantwoorden aan uw zoekcriteria automatisch in zicht komen.

 

×
Copyright © 2020 Villagrande.