Stoere Limoncello

bello-bottleStel je wilt je eigen limoncello gaan produceren, waar moet je dan zijn? Deze vraag hadden twee vrienden uit Nederland ook. Limoncello is een citroen likeur en komt oorspronkelijk uit Zuid Italië maar is tegenwoordig populair in heel Italië.
Deze vraag heeft de twee vrienden doen besluiten om naar Italië af te reizen om daar op zoek te gaan naar het beste recept om zelf limoncello te maken. Voor het belangrijkste ingrediënt de citroen togen zij naar de Amalfi Kust. Het verhaal gaat dat daar de beste citroenen van heel Italië groeien. Met deze citroenen werd op geheel eigen wijze limoncello gemaakt welke zij hebben omgedoopt naar Bello Limoncello. Omdat de makers van Bello Limoncello het likeurtje een te vrouwelijk imago vonden hebben besloten zij dit te gaan produceren op de macho manier. Dat hield in dat zij een cabrio auto regelden om de citroenen inclusief pure alcohol wat nodig is voor de bereiding van limoncello terug naar Nederland te vervoeren.
De limoncello werd ook net op een iets andere manier bereidt, zo werd het alcoholpercentage iets opgekrikt en werd er minder suiker gebruikt om de drank iets minder zoet te maken. Het resultaat mag er wezen! Bello Limoncello werd gelanceerd en is ook verkrijgbaar in een aantal restaurants en slijterijen in Nederland.
Wanneer je op vakantie bent aan de Amalfi Kust kan je zelf ook opzoek naar de beste citroenen voor limoncello, het is namelijk vrij gemakkelijk om zelf limoncello te maken. Op Italië Plein vind je een aantal recepten voor het maken van limoncello.
Voor meer informatie, kijk op de website van Bello Limoncello.
Heb je zelf een nog beter recept voor limoncello? Laat het ons weten!
Wil je zelf aan de slag? Kijk voor één van onze vakantiehuizen aan de Amalfi Kust om de beste citroenen te vinden en inspiratie op te doen!

Comments are closed.