Vakantiehuis aan het Comomeer

Het prachtige Italiaanse Alpenmeer Lago di Como is nog altijd een zeer geliefde vakantiebestemming. Het indrukwekkende landschap van hoge bergen, sfeervolle stadjes en dorpen in combinatie met de uitstekende wandelroutes, mountainbike- en watersportmogelijkheden trekken veel toeristen aan. 

Het Comomeer ligt in Lombardije, in Noord Italie. Het meer heeft een breedte van 4,5 km en een lengte van 46 km en is na het Gardameer en het Lago di Maggiore het grootste meer in de Italiaanse Alpen. Rondom het meer liggen mooie villa’s met verrassende tuinen en het heerlijke klimaat zorgt voor een weelderige , soms tropische plantengroei. Bezoek zeker eens de prachtige tuinen van Villa Carlotta.

Het meest bezochte dorp is Bellagio, dat ook Parel van het Comomeer wordt genoemd vanwege de schitterende ligging aan het meer, in het midden bij de spitsing in twee gedeelten (de vorm van het meer is een omgekeerde Y). De oude dorpskern en de Romaanse basiliek zijn zeker de moeite waard. Vanuit het pittoreske dorp Varenna aan de Oostkust heeft u een prachtig uitzicht op Bellagio.

Ook voor de sportievelingen is er genoeg te doen. Er zijn mountainbike routes van 2 tot 40 km rondom het meer. Ook kan er uitstekend gegolfd worden in de directe omgeving of gewandeld bijv. naar de watervallen van Domaso.

Villagrande biedt vakantiehuizen met uitzicht over meer, vrijstaande vakantiehuizen, appartementen met balkon of eigen tuin.

Villagrande heeft vakantiehuizen aan de noordkant, aan de noordwestoever en de westflank van het Comomeer. Er zijn appartementen voor 2 tot 6 personen met tuin of balkon, een geschakelde woning pal aan het meer of een vrijstaand vakantiehuis met tuin op loopafstand van strand.

Het Comomeer is goed per auto te bereiken via Zwitserland of Oostenrijk. Ook zijn er voordelige vluchten met Easyjet op Milaan of Ryanair op Bergamo.

 

×
Copyright © 2019 Villagrande.