Vakantiehuis bij Urbino

Wanneer u een vakantiehuis bij Urbino boekt bevindt u zich in het zeer mooie, relatief onbekende deel van Italië, Le Marche. Urbino is een pittoreske middeleeuwse stad met gezellige pleinen en kleine straatjes, gelegen op een hoge, schuine helling. In de 15e eeuw creëerde graaf Duca Federico da Montefeltro het hipste kunsttoneel van de eeuw. De beroemde graaf bracht alle grote kunstenaars en architecten uit die tijd samen en organiseerde zo een soort Renaissance denktank voor de bouw van het Palazzo Ducate. Dit indrukwekkende paleis herbergt een van de belangrijkste collecties schilderijen uit de Renaissance in Italië. In Urbino staat ook het geboortehuis van de schilder Raffaello. De pracht van de stad werd pas officieel toen het werd toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst.

Deze levendige universiteitsstad bestaat voor ongever de helft uit studenten, waardoor er een gezellige drukte heerst. Heeft u altijd al Italiaans willen leren, dan bent u in een vakantiehuis bij Urbino helemaal op de juiste plek!

Urbino organiseert elk jaar in juli een gezellig muziekfestival en het derde weekend van augustus is er het feest van de hertog van Urbino met processies, straatartiesten en een steekspel.

Vakantiehuizen en agriturismo’s met zwembad bij Urbino boekt u bij Villagrande

Villagrande heeft een aantrekkelijk aanbod aan vakantiehuizen met zwembad bij Urbino. Wat dacht u bijvoorbeeld van een verblijf in een antieke 17e eeuwse toren op een mooie rustige locatie met mooi uitzicht over het groene heuvellandschap? Of een comfortabel vrijstaand landhuis met panoramisch uitzicht?

×
Copyright © 2019 Villagrande.