Vakantiehuis Le Marche

Bij het boeken van een vakantiehuis in Italië denkt u misschien niet meteen aan Le Marche. Maar le Marche heeft genoeg te bieden, gelegen in het midden van Italië aan de Adriatische zee, tussen Toscane en Umbrië is het iets minder toeristisch dan de omliggende gebieden, doch daardoor zeker niet minder de moeite waard. Le Marche heeft een typisch en prachtig gevarieerd landschap met kust, heuvels en bergen, deze drie aspecten vormen het temperament van zijn bevolking. La Marche biedt een mix van noordelijk karakter en zuidelijke charme. In deze variërende omgeving hoeft geen enkele dag van uw vakantie hetzelfde te zijn.

De 19e eeuwse dichter Carducci omschreef het als volgt: Dit land gezegend door God is vol schoonheid, verscheidenheid, vrijheid, met beschermende bergen die langzaam naar de zee zakken, een omhelzende zee, een land van stijgende heuvels en glanzende dalen.

De kustlijn van Le Marche is ongeveer 180 kilometer lang. De verbluffend mooie zand- en kiezelstranden worden op twee plaatsen onderbroken door een woeste rotskust; ten zuiden van de regionale hoofdstad Ancona (Monte Conero) en ten noorden van Pesaro (Monte San Bartolo).

Ondanks het feit dat Le Marche een van de grootste visserij gebieden van Italië is, heeft het slechts twee belangrijke havens, Ancona en San Benedetto del Tronto. Deze twee havensteden zijn tijdens een vakantie in le Marche zeker een bezoek waard. Volgens de overlevering zou op de plaats waar nu de kathedraal van Ancona staat vroeger een tempel van Venus hebben gestaan, zij wordt nu genoemd als de plaatselijke beschermgodin. Een van de vele andere monumenten in Ancona is het Lazzaretto, gebouwd om de stad te beschermen tegen besmettelijke ziektes in een tijd dat men dacht dat ziektes zoals malaria (letterlijk: slechte lucht) via de lucht werden overgedragen.

Urbino is de culturele hoofdstad van Le Marche, een stad die u zeker niet mag overslaan tijdens uw vakantie, het is een stad waarvan ongeveer de helft van de inwoners studenten zijn, wat zorgt voor een zeer gezellige drukte. Mocht u altijd al graag Italiaans hebben willen leren, in de zomermaanden worden taalcursussen gedoceerd aan de zomeruniversiteit. Urbino is de geboorteplaats van de schilder Raffaele, zijn werk is te bewonderen in de Galleria Nazionale delle Marche, die is gevestigd in het Palazzo Ducale. Het paleis is gebouwd in opdracht van de hertog van Montefeltro, die een beroep deed op alle beroemde kunstenaars en architecten uit die tijd om zijn artistieke idealen te kunnen verwezenlijken.

Voor een stukje ongerept Italië bent u in Le Marche helemaal op de goede plaats, hier vindt u een combinatie van kust, bergen, pittoreske stadjes en een ongerepte natuur. Bovendien is het zelfs in het hoogseizoen niet erg druk.

 

Villagrande heeft een ruim aanbod vakantiehuizen met zwembad en agriturismo's in Le Marche.

Villagrande heeft een ruim aanbod aan vakantiehuizen met en zonder zwembad. De meeste van deze vakantiewoningen liggen in het achterland en kennen, ondanks dat het traditionele huizen zijn, een moderne inrichting. Van redelijk eenvoudig woningen tot zeer luxueus.

 

×
Copyright © 2019 Villagrande.