Vakantiehuis op Sicilië

Als u een vakantiehuis op Sicilië boekt bent u in ieder geval verzekerd van zon, zee en cultuur. Sicilië, het grootste eiland van de Middellandse zee, heeft een geheel eigen cultuur en een lange interessante geschiedenis. Hoewel het eiland historisch gezien altijd arm is geweest, is het een bijzonder vruchtbaar gebied, waar alles van wijnstokken tot tomaten naar hartenlust groeit en bloeit. Tijdens een rit langs enkele van zijn lange, rechte binnenwegen passeert u enorme stukken onbewoond land, grote graanvelden en wilde, verlaten landschappen. Vanuit uw vakantiehuis kan u de rust van het eiland opzoeken of een uitstapje maken naar één van de grote steden op het eiland.

Liefhebbers van zon, zee en strand zitten uitstekend op Sicilië, het eiland is omzoomd met prachtige stranden en een diepblauwe zee, een perfecte vakantiebestemming. Op sommige plaatsen is het water zo transparant dat de onderwaterwereld uitstekend te bekijken is, ideaal om te duiken.

Van oudsher was Sicilië een onbeduidend onderdeel van het Griekse rijk, echter de Etna had een enorme impact op de Griekse verbeelding, daar het de geboorteplaats is van veel van zijn mythen. Het is waar de dochter van Zeus in de onderwereld verdwijnt, het is de plek waar de zoon van Zeus (Vulcanus is zijn naam) zijn smederij heeft. De Etna is een “multi-schoorsteen” vulkaan, hetgeen betekent dat er geen centrale krater is, dus een uitbarsting kan overal plaatsvinden. Vandaag de dag is de Etna een vreemde en mysterieuze plek, de vulkaan is nog steeds actief, waardoor het landschap voortdurend verandert. Wanneer u vakantie viert op Sicilië mag een bezoek aan de Etna zeker niet overgeslagen worden.

In de hoofdstad Palermo zijn de invloeden van een bewogen geschiedenis overal aanwezig, wandelen door de straten is als een reis door de tijd. Vanuit de haven van Palermo vertrekken veel schepen naar allerlei bestemmingen, in de vakantieperiodes zijn er ook vele cruiseschepen die hier aanmeren. Er wordt veel vis gevangen vanuit deze haven, die vervolgens in de restaurants bereid wordt. In de stad zijn vele bezienswaardigheden, hoogtepunten zijn het theater Massimo en de kathedraal, stammend uit de Normandische tijd.

Een andere aanrader is de Il Carpo markt, een veelkleurige markt waar u kunt genieten van typische Siciliaanse kleuren en geuren en vele Siciliaanse delicatessen te proeven zijn, of u doet in hier inkopen voor als u zelf gaat koken in de vakantiewoning.

Sicilië, een eiland waar de mensen vriendelijk zijn, het klimaat heerlijk is, en een schat aan historie, cultuur, natuur te zien is. Een plek ook waar men bijzonder lekker kan eten. Kortom, een bijzondere plek voor een bijzondere vakantie!

Villagrande biedt vakantiehuizen, vakantievilla's met zwembad en appartementen op Sicilië.

Villagrande heeft een aantrekkelijk aanbod vakantiehuizen op Sicilië, van luxe vakantievilla's met een weelderige tuin met prachtig uitzicht op de omliggende graanvelden, tot modern ingericht appartement direct aan zee. Het spannende eiland Sicilië is ook een zeer geliefde bestemming in het voor- en naseizoen.

 

×
Copyright © 2019 Villagrande.