215

huizen

 

Vakantiehuis Toscane

Bij een vakantiehuis in Toscane denken velen nog altijd aan een huis in de mooiste regio van Italië. Het prachtige heuvellandschap met olijfbomen en cipressen, de mooiste dorpjes, wereldberoemde steden, het lekkere eten en goede klimaat vormen de ingrediënten voor een geslaagde vakantie in Toscane.

Het fascinerende decor van Toscane heeft vele schilders en schrijvers geïnspireerd. Vanuit de achtertuin van één van onze vakantiewoningen kunt u zelf genieten van het prachtige Toscaanse landschap.

Een aanrader om vanuit één van de vakantiehuizen te bezoeken is de prachtige stad Florence, wereldberoemd door haar uitzonderlijke rijkdom aan monumenten en kunstwerken. Naast cultuur en architectuur zijn er ook mooie winkels en gezellige marktpleinen met aanlokkelijke terrasjes.

Andere toeristische trekpleisters zijn steden als Luca, Siena en natuurlijk Pisa, met de scheve toren. Maar er zijn nog veel meer prachtige plaatsen, zoals San Gimignano, één van de best bewaarde middeleeuwse stadjes van Toscane, of Volterra met het Romeins theater en de indrukwekkende kathedraal.

De Chianti wijnstreek is een goed alternatief voor de drukbezochte steden. Het gebied van zo’n 50 km lang strekt zich uit van Firenze in het noorden tot Siena in het zuiden. Er zijn mooie routes om met de auto het glooiende landschap te verkennen, langs wijngaarden, olijfbomen en pittoresque dorpjes. Wij raden dan ook zeker aan een stop te maken bij één van de wijnboeren waar u een locale Toscaanse wijn kunt proeven en kopen om bijvoorbeeld lekker aan het zwembad van uw vakantiehuis van te genieten.

Villagrande biedt vakantiehuizen, agriturismo's, villa's met zwembad en appartementen Toscane

Villagrande heeft een groot aanbod aan vakantiehuizen in Toscane. Aan de kust, rustig in het binnenland of in de buurt van de bekende steden. Indien u wilt wegblijven van het massa-toerisme, maar toch op rij-afstand wilt zijn van de culturele en historische trekpleisters van Toscane, is een verblijf op een agriturismo ideaal. Een agriturismo is een landelijk gelegen domein wat nog in gebruik is als boerenbedrijf maar ook als toeristisch onderkomen dient.

Toscane is prima te bereiken met de auto. Vanaf Utrecht is de afstand 1400 km, dus een tussenstop is meestal wel nodig. Met het vliegtuig ben je er ongeveer in 2 uurtjes.

Toscane heeft een continentaal klimaat met droge, warme zomers en vochtige winters. In juli en augustus kan het behoorlijk warm worden, maar dankzij de wind van zee is het toch aangenaam.

Hier vindt u al onze vakantiehuizen in Toscane

 

×
Copyright © 2020 Villagrande.