33

huizen

 

Vakantiehuis in Arezzo

Op vakantie naar een onbekende parel in Toscane? Vanuit een vakantiehuis in Arezzo zit je dicht bij het prachtige centrum van Arezzo maar ook tal van andere steden liggen op korte afstand van Arezzo. Arezzo is een van de rijkste steden in Toscane, gelegen in het zuidoosten van Toscane, uiteraard op een heuvel, op het kruispunt van vier valleien, Val Tiberina, Casentino, Valdarno en Valdichiana. Arezzo heeft door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld vanwege zijn strategische positie langs de Via Cassia. Hoewel het middeleeuwse centrum tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwoest zijn er tal van monumenten, kerken en musea bewaard gebleven die bezoekers de kans bieden om een kijkje te nemen in de geschiedenis. In de Chiesa di San Francisco vindt u de fantastische fresco-reeks van de hand van Piero della Francesca.

Arezzo heeft de vakantieganger veel te bieden, hoewel het over het algemeen niet is opgenomen in de belangrijkste routes van Toscane, is het meer dan de moeite waard om deze mooie stad en omliggende gebied te bezoeken. De welvarende stad Arezzo geniet bekendheid door zijn sieradenindustrie. Wanneer u in het begin van een maand op vakantie bent in Arezzo kunnen wij u zeker de maandelijkse antiekmarkt aanraden. Het eerste weekend van de maand verandert de stad in een walhalla voor antiekliefhebbers en koopjesjagers.

Caffé dei Costanti is bekend van de film La vite è bella, het is zelfs mogelijk om de “la vite è bella” route te volgen, die leidt langs de belangrijkste gebouwen en pleinen waar diverse scènes uit de film werden opgenomen. Ook werd in deze stad opnamen gemaakt voor de bekende film “the English patient”.

Minder bekend is het plaatsje Pieve a Presciano. Op loopafstand van dit karakteristieke dorpje met enkele restaurants en een supermarkt heeft Villagrande een ruim aanbod aan vakantiewoningen en vakantievilla's.

 

Villagrande biedt vakantiehuizen met zwembad, agriturismo’s en appartementen in Arezzo.

Villagrande heeft een ruim aanbod van vakantiehuizen in de omgeving van Arezzo. Het grootste gedeelte bestaat uit sfeervolle agriturismo’s, maar ook kunt u gebruik maken van prachtige vrijstaande landhuizen en kleinere vakantiehuizen, voor zowel grote als kleine gezelschappen. De huizen zijn mooi gerestaureerd in de kenmerkende bouwstijl van de regio.

×
Copyright © 2019 Villagrande.