57

huizen

 

Vakantiehuis in Chianti

Genieten van een lokale wijn in de uitgestrekte tuin van uw vakantiehuis in Toscane? Het kan wanneer u een vakantiehuis in Chianti boekt. Het fameuze wijngebied Chianti in Toscane is één van de mooiste gebieden in de hele regio, tevens het meest bekende en gewaardeerde door bezoekers uit de hele wereld.

De grenzen van Chianti zijn niet duidelijk omlijnd, het is het gebied dat zich uitstrekt over de provincies Florence en Siena en bestrijkt de hele regio tussen de twee steden, met uitbreiding naar het oosten in de richting van Valerno en in het westen naar de vallei Val d’Elsa. Het Chianti wijngebied strekt zich verder uit dan de twee steden, helemaal rondom Florence en zelfs in de richting van Arezzo, Pistoia en Montepulciano. Wanneer u een vakantie viert in een vakantiehuis in Chianti heeft u keuze uit vele prachtige steden voor een cultureel uitstapje.

Chianti biedt een uniek landschap gekenmerkt door glooiende heuvels bedekt met uitgestrekte velden van wijngaarden en olijfbomen, kleine karateristieke dorpjes en boerderijen. De Chianti landschappen zijn zo mooi en bijzonder dat ze menig fotograaf inspireren en daardoor werldwijd verspreid worden via ansichtkaarten, posters en kalenders. Ze zijn verleidelijk door de kilometers en kilometers van wijngaarden die elk seizoen het landschap veranderen in een andere kleur, groen, paars, rood en geel.

De Chianti-streek biedt vakantiebezoekers een ruime selectie van activiteiten. Middeleeuwse dorpjes, kastelen en ommuurde steden om te verkennen en uiteraard de onvergetelijke smaken, heerlijk eten en typische producten om van te genieten met een glas Chianti wijn.

In het gebied van de wereldberoemde Chianti-wijnen, elk met een eigen smaak en geur is wijn proeven uiteraard een must. Tussen Florence en Siena vindt u vele boerderijen, wijngaarden en wijnkelders die trots hun producten aanbieden en waar u de echte smaak van de wijn kunt ervaren. Alles wat u nodig hebt is een goede Chianti kaart en een stevige maag om uw wijnproeverij-tour tot een succes te maken. En wanneer u nog niet voldaan bent kan u altijd nog genieten in de tuin van uw vakantiehuis van een lokaal gekochte fles wijn.

De beste manier om vanuit uw vakantiehuis het adembenemende Chianti te ontdekken is met de auto, ondanks de charme van de trein en de lage prijzen voor de bus. Het huren van een fiets of scooter is echter ook een geweldige oplossing voor een relaxte vakantie in Chianti.

 

Villagrande biedt vakantiehuizen en appartementen met zwembad in de Chianti-streek

Villagrande heeft een mooi aanbod van vakantiehuizen in de Chianti. Het grootste gedeelte bestaat uit agriturismo’s, maar ook kunt u uw vakantie doorbrengen in een stijlvolle vakantiewoning binnen de muren van een karakteristiek kasteel.

 

×
Copyright © 2019 Villagrande.