58

huizen

 

Vakantiehuis in Cortona

Cortona is een klein charmant stadje in de Chiant-vallei in het zuiden van Toscane. Onze vakantiehuizen in Cortona bevinden zich in de mooiste gebieden rond Toscane. Cortona is omsloten door stenen muren die dateren uit Etruskische en Romeinse tijd ligt op de top van een heuvel. Deze dominante positie biedt een spectaculair uitzicht over de omliggende vallei en zelfs over het meer van Trasimeno.

Het hart van Cortona is de Piazza della Repubblica, met onder andere het dertiende-eeuwse Palazzo Comunale met uitzicht op het plein. Op dit plein is het heerlijk toeven tijdens uw vakantie en op zomeravonden is het vaak een openluchttheater, met optredens, concerten en voorstellingen. De stad is klein, maar biedt vele interessante plaatsen om te bezoeken, waaronder het Museo Diocesano met veel religieuze kunstwerken, of een archeologische wandelroute (vraagt u voor extra informatie bij de receptie van het MAEC).

Wat u niet mag missen is een bezoek aan Santuario di Santa Margarita, vanuit religieus oogpunt slechts te bereiken na een steile klim. De kerk ontleent zijn faam aan de heilige Margarita van Cortona, de patrones van alle berouwvolle zondaars, vereerd door katholieken uit de hele wereld. Haar gebalsemde lichaam is op het altaar voor iedereen te aanschouwen.

Diverse kleine winkels in de belangrijkste straten van Cortona verkopen lokale handgemaakte en gastronomische produkten. U bevindt zich slechts enkele kilometers van Montepulciano en Montalcino, een regio waar grote rode wijnen worden gemaakt, dus de lokale wijnbars bieden een grote selectie voortreffelijke wijnen. Er zijn veel restaurants in de stad, veelal met traditionele, lokale Toscaanse keuken. U hoeft zelf dus niet te koken tijdens de vakantie. Nog een leuke tip; gelateria Dolce Vita is de kleinste ijssalon van Cortona, maar ook de beste.

Villagrande biedt vakantiehuizen, agriturismo’s met zwembad en stadsappartementen in Cortona.

Villagrande heeft een aantrekkelijk aanbod vakantiehuizen in Cortona en omliggende gebied, van vrijstaand vakantiehuis met zwembad tot een charmant stadsappartement, of kiest u voor een heerlijk verblijf in een van onze landelijk gelegen agriturismo’s. Toscane is ook een zeer geliefde bestemming in het voor- en naseizoen.

 

×
Copyright © 2019 Villagrande.