Vakantiehuis op Elba

Elba is het grootste eiland van de Toscaanse Archipel en na Sardinië en Sicilië het grootste eiland van Italië. Samen met acht andere eilanden is het een onderdeel van het Nationaal Park van de Toscaanse Archipel. Volgens de legende brak de parelketting van Venus, godin van de liefde en de schoonheid, precies boven de Tyrrheense Zee. Elke parel die het wateroppervlak raakte veranderde in een eiland, een van deze eilanden is de parel Elba.

Het eiland is over de hele wereld beroemd door het herbergen van de franse keizer Napoleon tijdens zijn ballingschap. Elba is een eiland met een glorieus verleden, vol archeologische vondsten en militaire constructies en de twee huizen waarin Napoleon verbleef tijdens zijn periode op Elba, heden ten dage opengesteld als musea.

Wat Elba echt bekend maakt zijn de heldere blauwe zee en de prachtige stranden. De buitengewone rijkdom van zijn landschappen, zowel van land en zee maakt het eiland Elba tot een unieke bestemming. Elba heeft schitterende koraalriffen, het is dan ook enorm populair om te snorkelen en te duiken, het onderwaterlandschap valt op vanwege de kleine grotten, tunnels en steile wanden en de bijzonder kleurrijke begroeing. Naast grote scholen kleine vissen ziet men ook vaak barracuda’s, zeepalingen, baarzen en met een beetje geluk zelfs een maanvis. Er zijn ongeveer 15 verschillende, veilige duiklocaties, zoals Lo Scoglietto aan de noordkant van het eiland, en Scoglio del Remaiolo, tot 60 meter diep en met een schitterende flora en fauna. Beginnende duikers  kunnen aan de westkust van Elba op zoek naar het wrak van Pomonte.

Het eiland is bereikbaar vanuit Pombino, van waaruit meerdere malen per dag veerboten varen naar Portoferraio en Rio Marina. Ook is er een kleine internationale luchthaven op het eiland, luchthaven Marina di Campo.

Villagrande biedt vakantiehuizen met zwembad en agriturismo’s op Elba.

Villagrande heeft een ruim aanbod van vakantiehuizen aan de Toscaanse kust en op Elba, van sfeervol agriturismo tussen de olijfbomen temidden van het glooiende heuvelachtige landschap tot fraaie villa met prachtige vergezichten op de Versilia kust.

 

×
Copyright © 2019 Villagrande.