Vakantiehuis bij Livorno

 

Een vakantiehuis bij Livorno staat garant voor een zonovergoten vakantie bij deze typische havenstad aan de Ligurische Zee. In vroeger tijden was Livorno niet meer dan een vissersdorp in de republiek Pisa, door verzanding van de natuurlijke haven van Pisa moest naar een nieuwe alternatief gezocht worden, dit werd Livorno. De nieuwe stad werd gebouwd in de vorm van een vijfpuntige ster. Livorno groeide uit tot een ingetogen en aangename stad met een mooi historisch centrum dat een glimp biedt van historisch Livorno zoals het was in 17e en 18e eeuw. Dit centrum, ook wel klein Venetië genoemd is overdag een heerlijke plek om rond te slenteren en komt helemaal tot leven in de avonduren wanneer de vele bars en restaurants hun deuren openen. Hier is ook het podium voor het belangrijke jaarlijkse Efetto Venezia festival wat eind juli plaatsvindt.

Uiteraard is er veel meer te ontdekken in Livorno, bijvoorbeeld het imposante marktplein met een aantal monumentale panden, de Duomo di Livorno een kathedraal met prachtige architectuur, de statige forten of de mooie brug met marmeren ballustrade, de Ponte Di Marmo.

Vanuit uw vakantiehuis bij Livorno kunt u heerlijke uitstapjes maken, bijvoorbeeld een lange wandeling over de prachtige boulevard aan deze bijzondere Toscaanse kust.

                                  

Vakantiehuizen en agriturismo’s met zwembad bij Livorno boekt u bij Villagrande

Villagrande heeft enkele mooie vakantiehuizen aan zee en agriturismo’s met zwembad bij Livorno van slechts 600 meter van het strand tot enkele kilometers in het heuvelachtige binnenland waar u kunt genieten van panoramische uitzichten.

 

 

×
Copyright © 2019 Villagrande.