18

huizen

 

Vakantiehuis in Lucca

Wanneer u een vakantiehuis in Toscane zoekt dan is Lucca een schitterende locatie. Lucca is een prachtige stad gelegen in Toscane, net boven Pisa. De indrukwekkende architectuur, de mooie pleinen, de oude stadsmuur, de gezellige nauwe straatjes met knusse terrassen en leuke winkeltjes trekken jaarlijks vele toeristen. In dit gebied zijn dan ook de prachtigste vakantiehuizen te vinden.

Wat als eerste opvalt zijn de oude stadsmuren die dateren uit de 16e eeuw en zijn gebouwd ter verdeding van aanvallen uit Florence. Uiteindelijk heeft de 4 km lange muur nooit dienst gedaan als militair doeleinde, maar heeft deze wel bescherming gegeven toen de rivier buiten zijn oevers trad. Tegenwoordig zijn de muren omgetoverd tot een wandel- en fietspark. Een wandeling over de stadswallen met uitzicht over het centrum is dan ook een leuke manier om Lucca tijdens uw vakantie te ontdekken.

Vervolgens trekken twee pleinen de aandacht, de Piazza Napoleone en de Piazza Anfiteatro, op de plaats van het voormalige Romeinse amfitheater. Dit laatste plein wordt gezien als één van de mooiste pleinen van Italie die u zeker moet bezoeken tijdens uw vakantie! Andere bezienswaardigheden zijn de kathedraal San Martino en de kerk San Michele in Foro, met de mooie versierde façade. Ook kunt u een bezoek brengen aan het geboortehuis van de beroemde componist Puccini of gaat u naar het iets verder gelegen Parco di Pinocchio in Collodi, de geboorteplaats van de schrijver van dit gelijknamige boek over het houten jongetje. In het park zijn wisselende voorstellingen, er is een vlindertuin en er worden diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd. Veel van onze vakantiehuizen liggen binnen 20 km van Lucca, ideaal om deze stad te verkennen.

 

Villagrande biedt vakantiehuizen en agriturismo’s met zwembad in omgeving van Lucca.

Villagrande heeft een ruim aanbod van vakantiehuizen in de omgeving van Lucca. Zo zijn er vakantiehuizen in het prachtige gebied Sant ‘ Andrea in Caprile tussen de cipressen, wijngaarden en olijfbomen op 12 km ten noordwesten van Lucca. Ook hebben we diverse vakantiehuizen en agriturismo’s ten noorden van Lucca in de bergen of ten zuidwesten op het platteland, wat weer ideaal is voor strand- of golfliefhebbers.

 

×
Copyright © 2019 Villagrande.