6

huizen

 

Vakantiehuis in Pisa

Pisa, één van de bekendste steden uit de regio Toscane, niet heel verwonderlijk dat vele mensen hier genieten van een vakantie in één van de prachtige Toscaanse vakantiehuizen. Ooit was Pisa een maritieme macht, verwikkeld in een strijd tegen het rivaliserende Genua en Venetië is heden ten dage wereldberoemd vanwege een architecturaal project dat vreselijk mis is gegaan, de fameuze scheve toren van Pisa. Deze toren moet u dan ook zeker bezoeken wanneer u in een vakantiehuis in Pisa vertoeft.

Beweerd wordt dat de toren moedwillig zo gebouwd is dat hij uiteindelijk scheef is komen te staan, echter uit onderzoek is gebleken dat de toren is gaan zakken vanwege zijn zwakke, moerassige ondergrond, op een voormalige rivierbedding. De fundamenten zijn inmiddels dermate verstevigd dat de toren de komende driehonderd jaar niet om kan vallen waardoor u tijdens uw vakantie in Pisa genoeg tijd heeft om de toren te bezoeken.

De wereldberoemde toren, die men overigens echt gezien moet hebben is slechts één van de vele opmerkelijke bezienswaardigheden in deze compacte en meeslepende stad. Het Piazza dei Miracoli, het plein der wonderen, dat wordt gedomineerd door vier religieuze gebouwen. De Duomo, een imposant wit gebouw dat het hart van het plein vormt, daterend uit 1063 met open galerijen, een prachtig marmeren preekstoel, een huisvesting van standbeelden en een aantal belangrijke kunstwerken. De toren van Pisa, de klokkentoren die bij de kathedraal hoort. Het Battistero, de doopkapel, gewijd aan Johannes de Doper een schitterend rond wit-marmeren gebouw met een overweldigend groot, doch verrassend eenvoudig interieur, zonder decoratie en met een opvallende akoestiek.

Studenten uit heel Italië strijden om plaatsen in de elite-universiteit en onderzoekscholen, waardoor het centrum van de stad levendig is, vol met betaalbare café’s en bars. U vindt hier vele goed onderhouden Romaanse gebouwen, gotische kerken en Renaissance pleinen met een levendig straatleven gedomineerd door de plaatselijke bevolking in plaats van toeristen, een charme die u niet zal ontdekken als u uw vakantiebezoek beperkt tot het Piazza dei Miracoli.

In Pisa begint uw dag pas echt bij Casa della Panna, het “huis van de slagroom”, hier staan heel wat soorten koffie op de kaart, allemaal voorzien van een flinke toef verse slagroom.

Wanneer u een vakantiehuis boekt in de omgeving van Pisa dan zijn er naast een bezoek aan deze interessante stad ook volop mogelijkheden voor een strandbezoek, het strand van bijvoorbeeld Marina di Pisa ligt op slechts 10 km van de stad.

Een andere interessante stad in de provincie Pisa is Volterra. Deze prachtige stad met mooie pleinen heeft een oud Romeins theater en een museum met veel overblijfselen uit de Etruskische tijd.

 

Villagrande biedt vakantiehuizen met zwembad, agriturismo’s en appartementen in Pisa.

Villagrande heeft een ruim aanbod van vakantiehuizen in de omgeving van Pisa. Het grootste gedeelte bestaat uit sfeervolle agriturismo’s, ook zeer geschikt voor (meerdere) gezinnen met kinderen en grote groepen. Of u kunt uw vakantie doorbrengen in een mooie villa op een groot landgoed waar olijfolie geproduceerd wordt met prachtig uitzicht over het omliggende landschap.

 

×
Copyright © 2019 Villagrande.