29

huizen

 

Vakantiehuis in San Gimignano

Wanneer u een vakantiehuis in San Simignano boekt zit u tussen twee prachtige steden in, namelijk Siena en Florence. Dit prachtige middeleeuwse stadje is gelegen in de provincie Siena, in het het heuvellandschap van Toscane. Tussen de 12e en 14e eeuw hebben rijke families hier veel torens laten bouwen, die dienden als woning en versterking, maar vooral om te pronken met hun macht en rijkdom. Doordat de pelgrimsroute naar Rome langs San Gimignano liep, was het een erg welvarende plaats. Maar daar kwam verandering in toen de pestepidemie uitbrak en de pelgrimsroute werd verlegd. Gelukkig zijn er nog 14 van de totaal 72 torens in tact en staat het middeleeuwse centrum nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO en het middeleeuwse centrum is zeker nog een aanrader om te bezoeken tijdens uw vakantie.

Naast de torens zijn er de prachtige fresco’s in de Romaanse kathedraal Collegiata en in de kerk Santa Agostino. Als u genoeg heeft van alle pracht en praal, dan rust u gewoon lekker uit op een terrasje of gaat u eten in één van de vele prima restaurants.

In de zomer kan het erg druk worden met de vele toeristen die San Gimignano willen bezichtigen. Zorg dat u vroeg komt of probeer in het voorjaar of najaar de stad te bezichtigen. En als u even genoeg heeft van de drukte kan u altijd nog genieten in een uitgestrekte tuin in één van onze vakantiehuizen in San Gimignano.

Villagrande biedt vakantiehuizen, vakantieparken en vrijstaande vakantiehuizen met privé zwembad in San Gimignano.

Villagrande heeft op zo’n 10 km tot 25 km van San Gimignano diverse vakantiehuizen in haar aanbod. Dit zijn vakantiewoningen op een mooi groot landgoed, met gedeeld zwembad. Liever wat kleinschaliger? We hebben ook vrijstaande vakantiehuizen in een klein, verzorgd vakantiepark met gedeeld zwembad en tennisbaan. Voor nog meer privacy kunt u een luxe villa’s met privé zwembad huren, voor kleine en grotere gezelschappen.

Klik hier voor alle vakantiehuizen in San Gimignano

 

×
Copyright © 2020 Villagrande.