58

huizen

 

Vakantiehuis in Siena

Een vakantiehuis huren in Siena? Siena is waarschijnlijk Italiës mooiste middeleeuwse stad, absoluut een bezoek waard. Het hart van deze mooie stad is zijn centrale Piazzo del Campo met de slanke Torre del Mangia die mooi afsteekt tegen de blauwe lucht. In de zomer is er elk jaar twee keer een paardenrace op het plein die een wereldwijd publiek trekt. Ook heeft Siena als decor voor diverse films gediend, waaronder de James Bond film Quantum of Solace.

De Fonte Gaia verbergt een van de grootste geheimen van Siena. Onder deze prachtige fontein bevindt zich een lang doolhof van middeleeuwse tunnels. Wanneer u op vakantie bent in Siena is het zeker aan te raden om een rondleiding door het ondergrondse netwerk van tunnels te nemen.

Volgens de legende is Siena opgericht door Senius, de zoon van Remus, die samen met zijn tweelingbroer Romulus is opgevoed door wolven en stichters van Rome. Het embleem van Siena is dan ook een wolvin, waarvan vele standbeelden te vinden zijn door de hele stad. De stad ligt verspreid over drie heuvels met als centrum de enorme Piazza del Campo. Siena is een stad van hoge en slanke woningen, verborgen tuinen, romantische fonteinen, gotische torens, overdekte steegjes en gezellige pleinen met een bijzondere sfeer.

In deze meest fotogenieke stad van Toscane is op elke straathoek wel een barretje waar een heerlijk broodje of stuk pizza te verkrijgen is voor de lunch, of u kiest voor een van de bijzondere restaurantjes waar u overheerlijk kunt eten zonder veel geld uit te geven. Wat u niet mag missen tijdens uw vakantie is de trots van Siena, de Panforte, een traditioneel Italiaans dessert dat zijn oorsprong heeft in deze stad.

Siena, een ware ontdekkingstocht door Middeleeuws Toscane.

Villagrande biedt vakantiehuizen en agriturismo’s met zwembad in Siena.

Villagrande heeft een ruim aanbod vakantiehuizen in Siena en omgeving, het merendeel charmante agriturismo’s, landelijk gelegen, maar toch op rij-afstand van de culturele en historische trekpleisters zoals Montepulciano. Toscane is ook een zeer geliefde bestemming in het voor- en naseizoen.

 

×
Copyright © 2019 Villagrande.