5

huizen

 

Vakantiehuis Toscaanse kust

Op zoek naar een vakantiehuis aan de Toscaanse Kust? De Toscaanse kust heeft parelwitte zandstranden waar u heerlijk kunt genieten van zon, een prachtig blauwe zee en een verkoelend briesje. Het is een ideale vakantiebestemming voor watersportliefhebbers en heeft talloze mogelijkheden voor leuke uitstapjes, een fantastische plek om uw vakantie door te brengen.

De top-stranden in Toscane zijn voorzien van een blauwe vlag, het symbool voor een schoon strand. Maar wat nu het mooiste strand van Toscane is, is moeilijk te beantwoorden, simpelweg omdat er zoveel mooie stranden te vinden zijn in Toscane. De temperatuur is aan de kust vrijwel hetzelfde als in het binnenland, in de zomer is het warm en droog, in de winter zacht. Houdt u er rekening mee dat in tegenstelling tot de Adriatische kust waar het waterniveau zeer laag is, de Tyrrheense zee zeer snel diep wordt, met onverwachte dieptes.

Viareggio en Livorno zijn een veel bezochte badplaatsen aan de Toscaanse kust. Met het breed en geleidelijk aflopende strand is het ideaal voor gezinnen met kinderen. Ook is het erg in trek bij jongeren, vanwege de goede uitgaansmogelijkheden. Iets noordelijker liggen nog enkele aardige badplaatsen, die een goede uitvalbasis zijn om excursies naar Lucca, Pisa en wat verder weg naar Florence te maken. Bezoekt u ook eens Carrara met zijn 300 marmergroeven.

Wanneer u wilt duiken tijdens uw vakantie dan bent u ook op uw plaats aan de Toscaanse Kust. Bij de kust van Toscane zijn prachtige plekken om te snorkelen en te duiken. Zo liggen er voor de kust bij San Vincenzo meer dan honderd scheepswrakken. In de buurt van Piombino vindt u kleurrijke rotsen, die zeker ’s nachts enorm indrukwekkend zijn. Ook rondom de eilanden van de Toscaanse archipel zijn er prachtige plekken om te duiken, met schitterende koraalriffen, scheepswrakken en grotten. Populair zijn vooral Elba en het iets kleinere Giglio. Op Elba alleen al treft u zo’n 15 verschillende, veilige duiklocaties, zoals Lo Scoglietto aan de noordkant van het eiland, en Scoglio del Remaiolo, tot 60 meter diep en met een schitterende flora en fauna. Beginnende duikers kunnen aan de westkust van Elba op zoek naar het wrak van Pomonte.

Villagrande biedt vakantiehuizen met zwembad en agriturismo’s aan de Toscaanse kust.

Villagrande heeft een ruim aanbod van vakantiehuizen aan de Toscaanse kust  van sfeervol agriturismo tussen de olijfbomen temidden van het glooiende heuvelachtige landschap tot fraaie villa met prachtige vergezichten op de Versilia kust.

Hier vindt u al onze vakantiehuizen in de buurt van de Toscaanse kust

 

 

 

 

×
Copyright © 2020 Villagrande.