Vakantiehuis Volterra

In een vakantiehuis bij Volterra bevindt u zich nabij een schilderachtig middeleeuws stadje in het hart van Toscane. Volterra is lange tijd verborgen gebleven voor het grote publiek, niet alleen door de wat afgelegen ligging, ook omdat in alle eerste levensbehoeften door het plaatsje zelf werd voorzien. Buiten de pizzabakker en een hamrokerij was er zelfs een theater, een bioscoop en diverse restaurants. Tevens zorgde de albastindustrie voor inkomsten, Volterra is de stad van albast bij uitstek. De grote natuurlijke voorraad van albast in de omgeving wordt beschouwd als een van de meest waardevolle in de wereld vanwege de bijzondere structuur, transparantie, aders en hardheid.

Echter een aantal jaren geleden werd dit traditionele dorp omgetoverd tot een toeristische trekpleister. De kruidenierswinkel werd bijvoorbeeld een wijnbar en er is zelfs een internetcafé. Uiteraard zijn de authentieke eigenschappen van Volterra onveranderd gebleven. De stad heeft veel origineels te bieden, zoals een Romeins theater uit de eerste eeuw voor Christus en het oudste bestuursgebouw van Toscane, het Palazzo dei Priori. Ook vindt u hier een museum met een unieke verzameling van honderden authentieke Etruskische urnen en albasten kunstwerken, waaronder mooie vrouwelijke bustes van Giuseppe Bessi.

Een vakantiehuis bij Volterra is een uitstekende uitvalsbasis om deze prachtige en interessante streek te ontdekken!

 

Villagrande biedt vakantiehuizen  met privé zwembad bij Volterra

Villagrande heeft enkele mooie vakantiehuizen met zwembad bij Volterra waar u met het hele gezin heerlijk kunt genieten van de rust en de stilte van de natuur in een prachtige omgeving waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

 

 

×
Copyright © 2019 Villagrande.