Vakantiehuis bij Assisi

In een vakantiehuis bij Assisi bevindt u zich vlakbij deze bekende bedevaartsplaats op de helling van Monte Subasio. Deze kleine middeleeuwse stad wordt niet alleen gewaardeerd door pelgrims, maar ook door toeristen vanwege de heuvelachtige smalle straatjes en de pittoreske winkeltjes. Het middeleeuwse karakter van de stad is goed bewaard gebleven. Vanuit het Piazza del Commune vertakken de straatjes zich naar alle andere belangrijke bezienswaardigheden. De fontein en de beeldhouwwerken zijn prachtig, maar het is de gehele sfeer van de stad die het tot een speciale trekpleister maken.

De stad dankt zijn naamsbekendheid aan de heilige Franciscus van Assisi de patroonheilige van Italië met zijn mededogen voor alle levende wezens.De Basilica di San Francesco is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van deze midden-Italiaanse stad. Deze kerk werd in de 13e eeuw gebouwd op het graf van de heilige Franciscus. In de San Rufinokathedraal bevindt zich het doopvont waar zowel Franciscus van Assisi als de heilige Clara gedoopt werden.

Het is heerlijk om vanuit uw vakantiehuis bij Assisi een dagje te slenteren door de winkelstraatjes en over de pleintjes in deze levendige stad en daarna even heerlijk uit te rusten op een van de vele terrasjes op het Piazzo de Commune.

 

Villagrande biedt vakantiehuizen met privé zwembad en agriturismo's met zwembad bij Assisi

Villagrande heeft een mooi aanbod van vakantiehuizen met privé zwembad en agriturismo's rond Assisi. Heerlijk als rustige thuisbasis van waaruit u uitstapjes kunt maken naar de grotere steden in de omgeving.

 

×
Copyright © 2019 Villagrande.