Vakantiehuis Orvieto

Wanneer u een vakantiehuis in Umbrie zoekt dan is Orvieto een prachtige en centrale locatie. Orvieto is een prachtige stad maar door de ligging niet ver van de snelweg A1, die Florence en Rome met elkaar verbindt, biedt het u ook de mogelijkheid snel andere bezienswaardige steden te bezoeken. Orvieto is gelegen op een 300 meter hoge rots van vulkanisch turfsteen en heeft veel historische bouwwerken. Tijdens de bouw van de stad zijn veel materialen uit de rots gehaald waardoor de stad veel ondergrondse gangen en gewelven kent.

Wanneer u Orvieto bezoekt ziet u al van ver de stad in de hoogte opdoemen. Aangekomen aan de voet van de rots kunt u het beste niet met de auto naar boven rijden maar beneden parkeren en met de “funicolare” naar boven gaan. Lopen kan ook maar is met hitte in het hoogseizoen niet aan te raden. Aangekomen in de stad komt u een paar grote pleinen tegen waaronder de Piazza Duomo met de indrukkwekkende gotische Duomo U zult ogen tekort komen om alle fraaie details van de dom te bekijken.

Orvieto stamt uit de Etruskische tijd. Overblijfselen van de Etrusken zijn o.a. te vinden in het Palazzo Faina maar ook op Piazza della Repubblica. Wat u ook zeker moet bekijken als u tijdens uw vakantie Orvieto aandoet, is de waterput aan de oostkant van de stad Pozzo di San Patrizio. Deze waterput werd aangelegd om in tijden van oorlog de stad van water te kunnen voorzien. De imposante put is maar liefst 63 meter diep en 13 meter breed.

Na een bezoek aan Orvieto is het goed om verkoeling te zoeken in het zwembad van uw vakantiehuis. Ook kunt u zwemmen in het Bolsenameer op 25 kilometer van de stad. Zo’n 20 kilometer naar het oosten ligt een tweede meer, het Corbarameer. Dit stuwmeer is ontstaan na afsluiting van de Tiber.

 

Villagrande biedt vakantiehuizen met privé zwembad en agriturismo's met zwembad bij Orvieto

Villagrande heeft een mooi aanbod van vakantiehuizen met privé zwembad en agriturismo's rond Orvieto. Heerlijk als rustige thuisbasis van waaruit u uitstapjes kunt maken naar de grotere steden in de omgeving.

 

Klik hier voor al onze vakantiehuizen in de omgeving van Orvieto

 

×
Copyright © 2019 Villagrande.