Vakantiehuis Todi

Een vakantiehuis bij Todi staat garant voor een heerlijk verblijf in de prachtige Umbrische heuvels. Todi belichaamt alles wat goed is aan een Italiaanse heuvelstad. Oude karakteristieke gebouwen, nog oudere geplaveide straatjes en een heerlijk loom tempo, de tijd loopt hier paralel met de velden vol wilde bloemen die meegroeien met de seizoenen. Al generaties lang wonen hier kunstenaars van over de hele wereld om inspiratie op te doen op deze unieke plek.

De geschiedenis van Todi kan men lezen in lagen, net als de ringen van een boom. De binnenmuren tonen Etruskische en zelfs Umbrische invloeden, de middenmuren zijn een blijvend voorbeeld van de Romeinse cultuur en de “nieuwe” middeleeuwse muren zijn een bewijs van de econimische stabiliteit en de bekendheid van Todi tijdens de middeleeuwen. Hoewel Todi op een heuvel is gebouwd is het centrum op de top plat, rondom het centrale plein, oorspronkelijk het Roemeinse forum liggen een aantal mooie middeleeuwse gebouwen. De gotische Duomo en de San Fortunato zijn zeker een bezoekje waard. Bezienswaardigheden in deze pittoreske stad liggen dicht bij elkaar en het uitzicht en de sfeer zijn fantastisch.

Een vakantiehuis bij Todi, een stad met een onweerstaanbaar karakter, is een ideale uitvalsbasis voor interessante dagtochtjes door het veelzijdige zuiden van het mooie Umbrië.

 

Villagrande biedt vakantiehuizen met privé zwembad en agriturismo's met zwembad bij Todi

Villagrande heeft een mooi aanbod van vakantiehuizen met privé zwembad en agriturismo's rond Todi. Heerlijk als rustige thuisbasis van waaruit u uitstapjes kunt maken naar de grotere steden in de omgeving.

 

×
Copyright © 2019 Villagrande.