32

huizen

 

Vakantiehuis bij het Trasimenomeer

Wanneer u een vakantiehuis bij het Trasimenomeer boekt bevindt u zich op een zeer mooie locatie in Umbrië, een belangrijk decor voor diverse 15e eeuwse schilders. Het meer dat een belangrijke broedplaats is voor duizenden vogels ligt in een glooiend landschap met veel wijn- en olijfgaarden. Niet alleen kunt u hier genieten van een prachtige natuur, maar tevens is het een ideale uitvalsbasis voor bezoekjes aan de belangrijkste kunststeden van Italië tussen Florence en Rome. Bij een verblijf in een vakantiehuis bij het Trasimenomeer vindt u een combinatie van rijkdom aan historie en cultuur in een oase van rust, dichtbij de natuur, omringd door hedendaags comfort. Dit alles in een mediterraan klimaat met een zeer gastvrije bevolking, een verse keuken en lekkere streekwijnen.

Volgens de legende ontmoette in de Etruskische tijd prins Trasimeno de mooie nimf Agilla op de oevers van het meer. Ze werden verliefd, maar hun liefde eindigde toen de prins op tragische wijze overleed.Tot op de dag van vandaag zou men de klaagzang van de treurende Agilla kunnen horen als de wind over het meer waait.

Een meer recent aardig detail over de streek, de bekende autofabrikant Ferruccio Lamborghini kocht nadat hij zich had teruggetrokken uit het autobedrijf een wijngaard “La Fiorita” vlak naast het Trasimenomeer. Op het moment worden er drie wijnen verkocht onder het Lamborghini-label, te weten Campoleone, Torami en Trescone. Een mooie tip voor een heerlijk glaasje streekwijn op het terras van uw vakantiehuis bij het Trasimenomeer.

Villagrande heeft vrijstaande huizen met privé zwembad en agriturismo's met gedeeld zwembad rond het Trasimenomeer

Villagrande heeft rond het Trasimenomeer landelijk gelegen agriturismo’s en eem ruime keuze aan vakantiehuizen met zwembad, zowel voor grote groepen, als kleinere vakantiehuizen.

 

×
Copyright © 2019 Villagrande.